Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Ο κ. Νίτσε και το πήδημα του Αχιλλέα


«Αποδεδειγμένα, σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός, προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες.

«Οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι
κάθε επερχόμενου πολιτισμού...»
Η προσπάθεια αυτή, είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν (οι δυτικοευρωπαίοι) δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή, στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνόταν, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.
Έτσι ξανά και ξανά, μια οργή ποτισμένη με μίσος, ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά (για κάθε εποχή), ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του.
Μα ποιοι, επιτέλους, είναι αυτοί των οποίων η ιστορική αίγλη υπήρξε τόσο εφήμερη, οι θεσμοί τους τόσο περιορισμένοι, τα ήθη τους αμφίβολα έως απαράδεκτα, και οι οποίοι απαιτούν μια εξαίρετη θέση ανάμεσα στα έθνη, μια θέση πάνω από το πλήθος.
Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους, δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα, να απαλλαγούμε απ? αυτούς.
Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους, έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή, να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους.
Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες.
Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι, οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα, όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών, είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους (Έλληνες), οι οποίοι τελικά αθλούνται, οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα»!!

(1844-1900) 
Αγαπητέ κ. Νίτσε,
Διάβασα το πήδημα του Αχιλλέα και σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια.
Επιτρέψτε μου όμως να σας πω, με όλον τον σεβασμό, ότι όλα αυτά είναι μέσα στο μυαλό σας.
Οι Έλληνες, αγαπητέ μου κ. Νίτσε, ή μάλλον για να ακριβολογώ οι Νεοέλληνες δεν υπήρξαν, και σήμερα ακόμη λιγότερο, ηνίοχοι κανενός πολιτισμού, κανένας δεν νοιώθει ντροπή ούτε φόβο μπροστά μας. Απεναντίας, πάντα ένοιωθαν για μας μια περιφρόνηση, γιατί ποτέ δεν είμαστε υπερασπιστές των συμφερόντων μας, πάντα φροντίζαμε να εξυπηρετούμε τα συμφέροντα των ξένων εις βάρος της πατρίδας μας, ποτέ δεν αγαπούσαμε την πατρίδα μας και ποτέ δεν είχαμε κανενός είδους πολιτισμό.
Εκτός αν πολιτισμός θεωρείται η απόλυτη περιφρόνηση προς τα γύρω μας και τους γύρω μας, αν πολιτισμός εννοείται το σκουπιδαριό που κατακλύζει τις πόλεις μας, αν πολιτισμός εννοείται η άγνοια της γλώσσας μας, η αδυναμία να εκφρασθούμε, η λατρεία και ο κομπλεξισμός απέναντι σε κάθε τι το ξένο, ας είναι και σκουπίδια, αν πολιτισμός εννοείται ο βιασμός των παιδιών ψυχή τε και σώματι, αν πολιτισμός θεωρείται να μένεις αδιάφορος, πίνοντας το καφεδάκι σου, ενώ μπρος στα μάτια σου κάποια γυναίκα πέφτει θύμα ληστείας και τραυματισμού, αν πολιτισμός θεωρείται η απόλυτη κτηνωδία απέναντι στα ζώα (είχατε πει κάποτε ότι "ο πολιτισμός του ανθρώπου κρίνεται από τη συμπεριφορά του απέναντι στα ζώα"), όποτε αντιλαμβάνεσθε τι ηνίοχοι είμαστε πολιτισμού, με τα βγαλμένα μάτια των σκυλιών, με τα κρεμασμένα γατιά, με την κτηνωδία στα σφαγεία, για να καταλήξουν τα πτώματα των σφαγμένων ζώων στα πιάτα μας.
Σήμερα αγαπητέ μου κ. Νίτσε το παγκόσμιο χλευάζει τους Έλληνες, διότι ξέρετε, έχουμε Πρωθυπουργόν κάποιον, ο οποίος ναι μεν κυβερνάει τους Έλληνες, αλλά λατρεύει τους Αμερικανούς και η Αμερική είναι η Πατρίδα του. Έτσι δεν έχει πρόβλημα να περιφέρεται στο παγκόσμιο και να καθυβρίζει τους Έλληνες, με τους πλέον αισχρούς χαρακτηρισμούς.
Τώρα βέβαια, νομίζω πως έχετε κάποιο δίκαιο όσον αφορά το "μας φοβούνται εμάς τους Έλληνες", διότι βλέπετε ο αξιότιμος κ. Αμερικανός Πρωθυπουργός της Ελλάδας φρόντισε ταχύτατα και με όλες τους τις δυνάμεις να καταστήσει την Ελλάδα τη θρυαλλίδα, που θα καταστρέψει την Ερωπαϊκή Ένωση. Ναι...ναι κ. Νίτσε, ο κ. Τζέφρυ Τσαντ-Papandreou είναι εκείνος, ο οποίος κατέστησε την Ελλάδα γελοία στο παγκόσμιο, ήλθε στην Ελλάδα με υποσχέσεις και όλες απεδείχθησαν χυδαία ψέμματα. Και ξέρετε κάτι κ. Νίτσε;;;; Ένα άλλο στοιχείο του νεοελληνικού πολτισμού είναι η πλήρης ανηθικότητα, την οποίαν εκφράζει ολοκληρωτικά ο κ. Κυβερνήτης και οι συν αυτώ. (το εδήλωσε σαφώς σήμερα, ζητώντας συγγνώμην από τους Έλληνες, ο κ. Γ. Λιάνης, ομοτράπεζος για χρόνια του κ. Τζέφρυ).
Σήμερα κ. Νίτσε ο Έλληνας δεν έχει μπέσα, δεν έχει φιλότιμο, δεν δίνει δυάρα για ό,τι συμβαίνει γύρω του, βολεύει τον εαυτούλη του και κουβαλάει καντάρια βλακείας!
Α! και να μην το ξεχάσω...είναι σημαντικό, οι νεοέλληνες δεν αθλούνται, έτσι όπως εσείς το εννοείτε κ. Νίτσε. Απεναντίας, οδηγούν το άρμα τους κατευθείαν στην άβυσσο, με οδηγό στα άλογα τον κ. Κυβερνήτη...ο οποίος, είναι βέβαιον ότι θα είναι και ο μόνος που θα κάνει το "αχίλλειον πήδημα" και θα τη σκαπουλάρει εγκαίρως και ωραίος...αν μου επιτρέπετε παρακαλώ τη χυδαίαν αυτή έκφραση. Βλέπετε, αυτός ξέρει ότι μας οδηγεί στην άβυσσο, οι Έλληνες όμως ούτε που χαμπαριάζουν για το τι συμβαίνει στον τόπο τους. Βλέπετε είναι απασχολημένοι! Χοροπηδάνε στα κλαμπ!
Θα ήθελα όμως να σας ευχαριστήσω για όλα όσα γράψατε. Με τιμάτε...αλλά νοιώθω τρομερή ντροπή, που επιτρέπω στον τόπο μου, εγώ ο Έλληνας, να τον κυβερνάνε οι ανήθικοι, οι ψεύτες και οι κλέφτες του πλούτου και της ιστορίας του.
Και δυστυχώς, φαίνεται πως στο τέλος θα είναι και προδότες (ελπίζω να κάνω λάθος).
Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας.
Με βαθειά εκτίμηση
Καρφίτσα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου